|
|
|
|
در دیدار حافظ عباس، رئیس کمیسیون ملی حقوق بشر جمهوری اندونزی با محمود عباسی، رئیس اتحادیه انجمن های علمی گروه حقوق ایران و معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری، پیشنهاد تشکیل دبیرخانه حقوق بشر اسلامی سازمان همکاری های اسلامی مورد تأکید قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی وزارت دادگستری، در این دیدار معاون وزیر دادگستری، با اشاره به اراده مصمم رهبران دو کشور بر توسعه مناسبات در همه زمینه ها، از نیاز به وحدت در بین کشورهای مسلمان برای مقابله با گسترش روز افزون تروریسم، افراط گرایی گروه های تکفیری، یکجانبه گرایی غربی سخن گفت و تأکید کرد اسلام هراسی و چهره ای که برخی از کشورهای غربی از اسلام معرفی می کنند همکاری بیشتر میان کشورهای اسلامی را ضرورتی اجتناب ناپذیر ساخته است.
وی با اشاره به مشی اعتدالی دولت اندونزی در مناسبات بین المللی و مبارزه با افراط گرایی و خشونت از مواضع مثبت دولت اندونزی بویژه رأی منفی اندونزی به قطعنامه های حقوق بشری غربیها تقدیر کرد.
عباسی با گرامی داشت چهاردهم مرداد روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی و سنخیت آن با مبانی اعتقادی و فرهنگی دو کشور، خواستار ایجاد فضایی برای گفتگوی اندیشمندان دو کشور بلکه جهان اسلام در زمینه های مختلف حقوق بشر اسلامی شد. وی افزود دو کشور بزرگ، دوست و برادر و هر دو با خط مشی اعتدالی در شرق و غرب آسیا می توانند تأثیر بسزایی در مناسبات بین المللی و مقابله با پدیده ها و مخاطراتی که دنیای اسلام را تهدید می کند داشته باشند.
ایران و اندونزی به عنوان دو کشور بزرگ و تأثیر گذار در مناسبات منطقه ای و بین المللی می توانند منشا تحولات بزرگی در دنیای اسلام و پرچمدار صیانت از حقوق بشر اسلامی باشند.
معاون وزیر دادگستری در ادامه افزود، وضعیت ناهنجار برخی کشورهای اسلامی از حیث تروریسم و کشتار زنان و کودکان بی دفاع و آواره شدن انسان ها، و اینکه امکان دفاع از حقوق آنان نیاز به مساعدت دیگر کشورها دارد تشکیل دبیرخانه حقوق بشر اسلامی سازمان کشورهای اسلامی می تواند صدای مظلومان را به گوش جهانیان برساند و در قبال عملکرد غلط و غیر انسانی برخی دولت ها اعلام موضع نماید.
عباسی در ادامه با توجه به زندانی بودن تعدادی از زنان ایرانی در کشور اندونزی که مورد سوء استفاده باندهای قاچاق قرار گرفته اند خواستار عفو یا انتقال آنان به کشور به شرط معامله متقابل شد.
وی با ابراز امیدواری برای بهره مندی دو کشور از تجربیات یکدیگر در حوزه های حقوقی و قضایی، به ویژه در حوزه حقوق بشر ، رویکرد فعال جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اندونزی در زمینه حقوق بشر را زمینه ای مناسب برای ادامه فعالیت و همکاری های حقوق بشری با سایر کشورها دانست و سفر آتی رئیس جمهوری اندونزی به جمهوری اسلامی ایران را زمینه مناسبی برای امضا و تصویب موافقتنامه های دو جانبه و ضروری در زمینه های حقوقی و قضایی و توافق برای تشکیل دبیرخانه حقوق بشر اسلامی سازمان همکاری های اسلامی دانست.
حافظ عباس، رئیس کمیسیون حقوق بشر جمهوری اندونزی:
بلوکه کردن دارایی های جمهوری اسلامی ایران توسط آمریکا، دزدی نوین است
حافظ عباس، رئیس کمیسیون حقوق بشر کشور اندونزی در دیدار با معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری کشورمان، گسترش روابط دو کشور را دارای اهمیت دانست و توسعه این روابط را گامی در راستای ارتقای ارزش های اسلامی دانست.
وی با تاکید بر تاسیس زودهنگام دبیرخانه کمیته حقوق بشر اسلامی در تهران یا جاکارتا، این امر را برای جمهوری اندونزی بسیار مهم و حایز اهمیت دانست.
حافظ عباس، ضمن ابراز تاسف از بلوکه شدن اموال و دارایی های جمهوری اسلامی ایران توسط ایالات متحده آمریکا، آن را نوعی دزدی نوین دانست و به حفظ و رعایت اصول حقوق بشر توسط کشورها تاکید نمود. ایشان هدف از سفر به تعدادی کشورهای اسلامی را احیا و پیشبرد حقوق بشر اسلامی عنوان کرد.
در این دیدار که در سالروز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی و با حضور نماینده وزارت امور خارجه، مدیرکل همکاری های بین المللی وزارت دادگستری، مدیرکل مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک، معاون مدیرکل حقوق بشر وزارت دادگستری، معاون سفیر اندونزی در تهران و مشاور معاونت حقوق بشر و امور بین الملل در وزارت دادگستری برگزار شد طرفین برای ایجاد زمینه های لازم به منظور تشکیل دبیرخانه حقوق بشر اسلامی سازمان کنفرانس اسلامی تأکید کردند.
توافق ایران و اندونزی برای تشکیل اتحادیه حقوقدانان جهان اسلام
در دیدار حافظ عباس – رییس کمیسیون ملی حقوق بشر اندونزی با محمود عباسی – رییس اتحادیه انجمن های علمی گروه حقوق ایران، که در سالروز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی صورت گرفت، پیشنهاد رییس اتحادیه انجمن های علمی گروه حقوق ایران مبنی بر تشکیل اتحادیه حقوقدانان جهان اسلام مورد استقبال رییس کمیسیون ملی حقوق بشر اندونزی قرار گرفت و طرفین بر ضرورت تشکیل این اتحادیه در فضای غبار آلود منطقه و جهان اسلام که در پی گسترش دامنه افراط گرایی و تروریسم، جنگ تجاوزکارانه عربستان به یمن، کشتار بیرحمانه زنان، کودکان و مردمان بی دفاع مسلمان، لشکر کشی آمریکا و غرب به کشورهای عراق و افغانستان و اعتراف تونی بلر و مقامات آمریکایی به دروغپردازی و سند سازی برای آغاز جنگ، تخریب آثار هنری و تمدنی کشورهای منطقه و آوارگی صدها هزار قربانی جنگ و صدمات وارده بر میلیون ها نفر از مردم مسلمان منطقه بوجود آمده تأکید کردند.
در این دیدار عباسی با اشاره به هماهنگی به عمل آمده با برخی شخصیت های حقیقی و حقوقی دنیای اسلام و نگاه صرفاً انسانی به این مهم که در پرتو آموزه های حقوق بشر اسلامی صورت می پذیرد گفت: باید موجی مدافعانه از کرامت انسانی در برابر نقض حقوق بین الملل و حقوق بشر در دنیای اسلام ایجاد شود و زمینه تعقیب و مجازات مرتکبان جنایات و جرایم علیه بشریت فراهم گردد.
حافظ عباس – رییس کمیسیون حقوق بشر اسلامی در این دیدار رسالت اکنون خود در دنیای اسلام را همین نکته پنداشت و با اشاره به نقش و جایگاه بیطرفانه کشور متبوعش در میان کشورهای اسلامی، و همسویی دیدگاهش با سیاست اعتدال گرایی جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای پیگیری موضوع با کشورهای مختلف همسو اعلام و تأکید کرد ما وظیفه داریم در برابر نقض آشکار حقوق بشر، افراط گرایی و تروریسم بایستیم و دیگر کشورها را برای این حرکت بنیادی خود دعوت کنیم. وی افزود باید نهادهای مدنی در دنیای اسلام شکل بگیرند که ادعای مسلمانان در قبال نقض حقوق بشر را در مجامع بین المللی پیگیری نمایند.
وی با اشاره به دزدی نوین آمریکایی ها در مصادره دو میلیارد دلار اموال و دارایی های جمهوری اسلامی ایران، به اعتراف اخیر نخست وزیر پیشین انگلیس اشاره کرد و گفت این اعتراف از نظر حقوقی مبنای مناسبی برای طرح شکایت از وی در دیوان کیفری بین المللی است و اکنون که کشورهای اسلامی قربانی خشونت، جنگ و تروریسم هستند، باید با ایجاد نهادهای حقوقی و تأثیر گذار زمینه حمایت از حقوق بشر و مقابله با نقض حقوق بین الملل ایجاد کرد که اتحادیه حقوقدانان جهان اسلام و ایجاد دبیرخانه حقوق بشر اسلامی در ایران یا اندونزی و دعوت از دیگر کشورها برای عضویت در آن پیشنهادی ارزشمند و قابل دفاع است.



روابط عمومی اتحادیه انجمن های علمی گروه حقوق ایران
|
|
|
|
تاریخ انتشار:
1395/05/18 - 12:19 |
|
|
|
|
|
|
|